Welsh Terrier

Welsh Terrier

Welshterrier är en hundras från Wales i Storbritannien. Den är en högbent terrier. Ursprungligen användes den som jakthund på räv, grävling och utter.


Welshterriern ska ha ett vaket temperament och en orädd natur. Som de flesta terriers så lär den uppfostras lugnt och konsekvent redan från liten valp för att blir trevlig. Det är en intelligent hundras som passar på att ta för sig om den har en ägare som har svårt för att säga nej. Den beskrivs ofta som glad och livlig och är sällan blyg av sig. Rätt skött blir den en tillgiven och lydig vän. En welshterrier kräver inte massor av motion, men blir nästan aldrig trött och är en passande hund för den som gillar friluftsliv. Den följer lätt med på löprundan, fjällvandringen  eller cykelturen.  Den är också mycket intelligent, snabb i tanken och lättlärd, och uppskattar uppgifter som ger dess mentala egenskaper stimulans. Agillity och viltspår är exempel på sysselsättningar som en welsh oftast älskar.

De är otroligt sociala och ingen enmanshund. Älskar oftast barn men går sämre ihop med främst små barn då lekarna kan bli lite för vilda och hårdhänta för dom. Lite humor lär man besitta då de älskar att spela pajas och retas om de får tillfälle. De flinar med hela ansiktet och älskar att busa, men sitter lika gärna i knät på nån och bara gosar.

De vill helst vara med överallt och är ingen hund som mår bra av att vara för mycket själv. Då hittar de på egna saker att roa sig med, vilket sällan är nåt som vi är lika roade av...